Ik woon in een typisch 19e-eeuwse wijk in Amsterdam. Huizenblokken van drie woonlagen met daarbovenop een zolderverdieping voor de bergingen. Mijn berging was een rommeltje. Omdat er niets meer bij kon, had ik een deel van een aangrenzende berging ingepikt. Met toestemming van mijn benedenbuurman.

Op een gegeven moment was ik de wanhoop nabij. Ik stond op het punt om al mijn schilder- en tekenwerk uit mijn vorige leven in een afvalcontainer te gooien. Ik kon toch nooit iets vinden. Ik kon niet eens naar binnen lopen. Maar ik kreeg er wel steeds meer spullen bij vanwege mijn nieuwe leven als theatermaker en docent. Net op tijd kwam ik met Bureau Overzicht van Maurice Teunissen in contact. Toen hij de berging zag, vertelde hij bezig te zijn met de inboedel van een overleden graficus. Daar zat een grote ladenkast bij die het merendeel van mijn academiewerk goed en veilig zou kunnen opslaan. Hij dacht die kast met instemming van de familie voor zo goed als niets te kunnen overnemen. Dat zou mooi uitkomen, maar ik twijfelde. Was hij niet te groot voor mijn berging?

Ik gaf Bureau Overzicht de vrije hand. Een paar dagen later was alles aan kant. Door een paar aanpassingen van de ruimte, wat extra planken en haken aan de muur, kon ik gewoon de berging inlopen en een rondje maken. De bovenkant van de kast kon als werkblad worden gebruikt. Werkelijk alles was op een overzichtelijke en toegankelijke manier opgeborgen, inclusief alle spullen die bij mijn buurman stonden. Fantastisch.

Vera Boots, Amsterdam

Leveringsvoorwaarden
info@bureauoverzicht.nl   |   06403 37324