Onder mijn atelier is een groot souterrain. Ik gebruik het als opslagruimte. Dat het er nu zo opgeruimd uitziet, heb ik aan Bureau Overzicht te danken. Op een gegeven moment was het zoín bende beneden dat ik niet meer kon vinden wat ik nodig had. Heel frustrerend.

Via vrienden kwam ik in aanraking met Maurice Teunissen van Bureau Overzicht. Al snel bleek dat ik met een bescheiden, serieuze man te maken had die van aanpakken wist en met inventieve oplossingen voor praktische problemen kwam. Hij had zelfs een opleiding tot behoudsmedewerker voor museale objecten en archieven gevolgd, dus hij wist hoe je met kwetsbare dingen en materialen om moest te gaan.

Het eerste wat we deden toen we het souterrain begonnen op te ruimen was al het overbodige de deur uit te doen. Dat gaf al aardig wat lucht, want ik had veel bewaard onder het motto: dat komt nog wel eens van pas. Zelfs alle restanten van een eerdere verbouwing stonden er nog. Dat ging allemaal weg, behalve een aantal balken en latten. Daarvan maakten we, maakte Maurice in het midden van de ruimte een depotachtige opstelling waarin ik bijna al mijn werk veilig kon opbergen, ongeacht de afmetingen. Het kwam goed uit dat ik een stapel oude lakens en gordijnen had bewaard, waarmee we het "depot" zo goed als stofvrij konden afsluiten. Alle andere spullen kregen daarna ook hun plek. Binnen een week was de klus geklaard.

Nog steeds ben ik blij dat we het toen grondig hebben aangepakt. Tot op de dag van vandaag heb ik er profijt van. Al mijn werk staat er geordend bij en ik kan meteen vinden wat ik nodig heb.

Neel Korteweg, beeldend kunstenaar Amsterdam; www.neelkorteweg.nl

Leveringsvoorwaarden
info@bureauoverzicht.nl   |   06403 37324